사회/문화
부평구, 굴포누리 기후변화체험관 생태축 연결녹지 공사 완료
기사입력: 2020/12/01 [14:19]  최종편집: ⓒ ebreaknews.com
박상도 기자
트위터 페이스북 카카오톡
필자의 다른기사 보기 인쇄하기 메일로 보내기 글자 크게 글자 작게
▲     © 박상도 기자

(브레이크뉴스인천 박상도 기자)부평구가 1일 부평 굴포누리 기후변화체험관 생태축 연결녹지 공사를 완료했다.

 

기후변화체험관 주변 하수암거 복개구간 일원에서 실시한 이번 공사는 굴포천 차집관로 하수와 집중호우 시 발생한 우수가 갈산유수지 내 임시로 설치된 하수시설로 흘러들어 악취가 발생했기 때문으로,

부평구는 콘크리트 하수박스로 해당 시설을 복개해 악취 민원을 해결했다. 

 

아울러, 부평구는 복개를 통해 단절된 생태축 연결녹지를 조성, 기후변화체험관 내 둘레길을 연결했다.

 

먼저 생태축 연결녹지 내 화단을 조성해 산철쭉과 영산홍, 잔디 등을 식재했으며 목재데크 포장으로 개방된 문화공간을, 앉음벽(파라솔 포함), 계단(스탠딩겸용)을 설치해 휴게공간을 조성했다.

 

또한, 기존 도로변의 휀스를 철거한 후 강화유리펜스를 설치해 안전하고 개방감 있는 쾌적한 환경에서 갈산유수지를 바라볼 수 있도록 했다.

 

이 외 오픈스페이스 광장 공간 내 원형화단을 조성하고, 등의자 설치 및 꿀벌조형물 이설 등을 통해 아름다운 휴게공간과 포토존을 꾸몄다. 

 

부평구 관계자는 “이번 공사를 통해 조성된 생태축 연결녹지와 광장을 각종 행사와 이벤트를 진행할 수 있는 문화 공간 등으로 다양하게 활용할 예정이다”며 “앞으로도 기후변화체험관 및 갈산유수지와 연계한 다양한 볼거리를 제공할 수 있도록 노력할 것이다”고 말했다.

 

아래는 위의 글를 구글번역이 번역한 영문의〈전문〉이다.【The following is an English <full text> translated by Google Translate.】

 

Bupyeong-gu, Gulpo-nuri Climate Change Experience Center Eco-axis connection greenery completed
-Break News Incheon Reporter Park Sang-do

 

Bupyeong-gu completed the construction of a green area connected to the ecological axis of the Bupyeong Gulponuri Climate Change Experience Center on the 1st.

 

This construction, which was carried out in the entire area of ​​the sewage culvert cover section near the Climate Change Experience Center, is because the rainwater generated during sewage and heavy rain in the Gulpocheon stream flows into the sewage facility temporarily installed in the Galsan Reservoir, causing an odor.The former is a concrete sewage box. We covered the odor and resolved the complaint.

 

In addition, Bupyeong-gu created a green area connected to the ecological axis, which was cut off through cover, and connected the Dulle-gil in the Climate Change Experience Center.

 

First, a flower bed was created in the green area connected to the ecological axis, and azaleas, young sanhongs, and lawns were planted, and a cultural space opened with a wooden deck pavement, a seating wall (including a parasol), and a staircase (for both standing) were installed to create a resting space.

 

In addition, after the existing roadside fence was removed, a tempered glass fence was installed so that the Galsan Reservoir could be viewed in a safe, open and comfortable environment.

 

In addition, a circular flower bed was created in the open space plaza, and a beautiful rest area and photo zone were decorated by installing lamp chairs and relocating bee sculptures.

 

An official in Bupyeong-gu said, “We plan to use the green area and plaza created through this construction as a cultural space for various events and events. We will continue to provide various attractions in connection with the Climate Change Experience Center and Galsan Reservoir. I will try to do it.”

 

ⓒ ebreaknews.com. 무단전재 및 재배포 금지
트위터 페이스북 카카오톡
닉네임 패스워드 도배방지 숫자 입력
내용
기사 내용과 관련이 없는 글, 욕설을 사용하는 등 타인의 명예를 훼손하는 글은 관리자에 의해 예고 없이 임의 삭제될 수 있으므로 주의하시기 바랍니다.
 
부평구, 굴포누리 기후변화체험관, 생태축 연결녹지, 관련기사목록
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
많이 본 뉴스
광고